(פוסט בשיתוף זהר סלע-מעצבת מטבחים)
לפני שמתחילים לדון בסוגים והדגמים השונים, והאופן הכי טוב להתאים אותם לצרכים שלכם, בואו וניקח כמה רגעים על מנת להבין בכלל את האחד העקרונות החשובים שנוגע בסוגי השיש והמשטחים למטבח.
בעוד שכמעט כולם משתמשים בביטוי 'שיש למטבח' בפועל, מרבית המשטחים בכלל אינם עשויים שיש…
שיש הוא חומר טבעי שנוצר במעמקי האדמה במשך שנים רבות, בתהליכים שמשלבים לחץ, טמפרטורות גבוהות ושילוב של מינרלים וחומרים שונים, כך שבסופו של התהליך, נוצרים סלעי שיש, אותם חוצבים וחותכים ללוחות המוכרים לנו.
כפי שאסביר בהמשך, שיש טבעי למטבח הוא אפשרות מעניינת ואיכותית למדי וכל עוד בוחרים את סוג השיש הנכון, אפשר לקבל תוצאות מאוד טובות.
יחד עם זאת, מרבית המשטחים שנתקלתם בהם, בכלל אינם עשויים משיש טבעי, ומרביתם מיוצרים במפעלים, בפעולות שמשלבות חומרים שונים בתהליכים מתקדמים, כך שבסיומם, נוצרים משטחים שנראים ואפילו מתנהגים כמו שיש, אך בפועל, הם לא עשויים שיש טבעי שנחצב ממעמקי האדמה.
שיש אבן קיסר
שיש אבן קיסר הוא המשטח המוכר ביותר מבין כל המשטחים וכבר היו שנים שהוא הפך שם נרדף לשיש למטבח.
אבן קיסר הוא משטח עשוי קוורץ שעבר תהליכים שונים של חימום, לחץ והוספת פיגמנטים שונים, עד ליצירת המשטח המפורסם.
אחד הפרטים המעניינים על משטחי הקוורץ של חברת 'אבן קיסר' הוא שהם מיוצרים בישראל ומשווקים ברחבי העולם.
מדובר במשטח איכותי מאוד עם עשרות דגמים שונים שמתחדשים מעת לעת.
משטחי אבן קיסר אינם חסינים לחום ולשריטות באופן מוחלט ולכן חשוב להיעזר בעזרים שונים כמו תחתיות ומשטחי חיתוך, אך אל תבינו לא נכון, עדיין מדובר באופציה מאוד איכותית ומומלצת
משטחי פורצלן
משטחי פורצלן למטבח הם הלהיט של השנים האחרונות בזכות כמה יתרונות שהופכים אותם למתאימים במיוחד למטבח העמוס.
פורצלן למטבח מתאפיין בעמידות מאוד גבוהה לטמפרטורות קיצוניות, לשחיקה ולשריטות, מה שמאפשר לכם לעבוד כמעט בחופשיות מוחלטת.
החיסרון מצד שני הוא המחיר הגבוה באופן יחסי והקושי לתקן משטחי פורצלן אם ניזוקו (למרות שזה לא אמור לקרות)
משטחי למינם
האיטלקים שולטים בפורצלן. גם משטחי למינם מיוצרים על ידי חברה איטלקית וותיקה שמתמחת בייצור משטחי פורצלן איכותיים ומעוצבים
משטחי נאוליט
נאוליט למטבח הוא משטח פורצלן איכותי שמיוצר בספרד. כמו יתר משטחי הפורצלן, גם נאוליט מתאפיין בחוזק, עמידות לחום ולשחיקה, שהופכים אותו למתאים במיוחד למטבח
משטחי דקטון
משטחי דקטון הם אפשרות נהדרת למטבח הישראלי בזכות יכולות יוצאות הדופן להעניק לכם משטח שמשלב חוזק, עמידות גבוהה ומראה יפיפה.
משטחי דקטון מיוצרים על ידי חברת הענק 'קוסנטינו' הספרדית, והפכו לאחת האפשרויות הנפוצות בבחירת משטחים למטבחים.
משטחי סיליסטון
גם משטחי סיליסטון מיוצרים על ידי חברת 'קוסנטינו' הספרדית, רק שהפעם מדובר במשטחי קוורץ ולא כאלה שמשלבים פורצלן כמו הדקטון.
גם הסיליסטון הוא משטח איכותי שבהחלט יכול לבוא בחשבון.
שיש גרניט טבעי
שלא כמו יתר המשטחים שהזכרנו עד כה, שיש גרניט הוא משטח טבעי שנוצר במעמקי האדמה.
משטחי גרניט טבעיים מתאפיינים בכמה יתרונות שהופכים אותם כמתאימים במיוחד לשיש במטבח.
- עמידות גבוהה לחום.
- עמידות לשריטות ושחיקה – שיש גרניט הוא חזק מאוד.
- מראה שלא תמצאו באף מקום אחר. חשבו על כך שיתר המשטחים מיוצרים בפס יצור לעומת הגרניט הטבעי שנוצר בטבע במגוון צורות וצבעים שלא חוזרים על עצמם אף פעם…
לסיכום – ישנם הבדלים בתלות בסוג המשטח ובסוג השיש. בסופו של דבר יש סוגים רבים של משטחים ושל שיש, והחוכמה היא לבחור את מה שתואם את הצרכים שלכם (כבר מסבירים לכם איך) באופן הטוב ביותר.
בשורה התחתונה, יש משטחים סופר איכותיים שיהפכו את החיים במטבח להרבה יותר נוחים, כך שזה כבר לא ממש ישנה לכם אם זה טבעי או לא…
ההתקדמות והפיתוחים של השנים האחרונות, מביאים כל כך הרבה אפשרויות טובות כך שאם יודעים איך לבחור, התוצאות תהינה משביעות רצון.