פרסומים
עיצוב גינה להורים בלבד

 

בית מוזנח במושב בשרון הפך לפינת חמד קסומה. איך? עם קיר לבנים מיוחד בסלון, אי בעל שני מפלסים במטבח, חיפוי זכוכית ענק עם תמונה של פרפר בחדר הרחצה ויציאה לגינה אינטימית מחדר השינה של ההורים. אל תדאגו, לילדים יש חצר מספיק גדולה משלהם. פרגנו בטוקבקים

ליאת רוזין | mako | פורסם 21/04/11 18:25:07

הדיירים: זוג הורים בשנות ה-30 לחייהם עם שתי בנותיהן הקטנות. האב עובד בתחום הפרסום והאם עוסקת בתחום הסטיילינג.

הבית: בית פרטי במושב בשרון, שנקנה לאחר שנים רבות שבהן הושכר. הבית בן חמישה חדרים המתפרסים על פני מפלס אחד. גודלו כ-160 מ"ר ויש לו חצר גדולה. הוא נבנה לפני כעשר שנים והיה מוזנח ולא מטופח כפועל יוצא של בית בשכירות שדייריו לא השקיעו בו.

החזון: החלום של הדיירים היה בית עם חללים פתוחים ומרווחים וחלונות גדולים המשקיפים אל החצר. הם רצו בית בסגנון סופר מודרני עם נגיעות חמות, תאורה מעניינת ובעיקר שיהיה ייחודי.

משך השיפוץ: כ-4 חודשים. תהליך התכנון נמשך כחצי שנה.

עלות השיפוץ: כ-500,000 שקל בהערכה גסה.

עיצוב מודרני אבל גם חמים ונעים. הסלון והמטבח

צילום׃ גורי ומיה,"ארבע עיניים"

עמודי לבנים בכניסה

הדיירים מאד סמכו על שיקול דעתי וזרמו עם הרבה רעיונות חדשניים ומקוריים שעלו. כל האזורים הרטובים נשארו במקומם אך כמובן שופצו מהייסוד, המטבח והסלון הוגדלו על חשבון המסדרון, כל החדרים תוכננו מחדש, הדלתות הוחלפו, כל הבית רוצף בפרקט, מערכת המיזוג חדשה, כך גם כל יחידות הנגרות. התשתיות חודשו והותקנה הכנה לקמין. כמו כן, הוספנו תאורה נסתרת בסלון, בפינת האוכל ובסוויטת ההורים.

הגוונים בבית הם בהירים על בסיס של שמנת, לבן ואפור. ריצוף הפרקט הכהה שמורכב מגוונים של אפור וחום שובר את הגוונים הבהירים ומכניס חמימות.

הכניסה: הגדלנו את פתח הכניסה לבית והחלפנו את הדלת. עמודי גבס חדשים מפרידים בין המבואה למטבח. העמודים חופו בלבנים מפירוק והודגשו על ידי תאורה שקועה בתקרה.

הפתח הורחב והדלת הוחלפה. הכניסה לבית

צילום׃ גורי ומיה, "בארבע עיניים"

שירותי האורחים: יצרנו אווירה מאוד נעימה באמצעות תאורת לד נמכוה שיוצאת מאחורי האסלה התלויה. גם כיור הבזלת המיוחד שמונח על משטח עץ לבן מוסיף לאווירה המיוחדת שרצינו ליצור.

המטבח: המטבח עוצב בצבע לבן מבריק מחומר מיוחד שנקרא פולימר ומיובא מגרמניה. הקירות מחופים בזכוכית חלבית שמשרה אווירה רכה. במרכז המטבח עומד אי שמורכב משני מפלסים: מפלס אחד משמש כמשטח עבודה והשני כשולחן אוכל. השולחן תוכנן נמוך יותר במיוחד עבור הילדים בבית, אך גם יוצר עניין בחלל.

ביטלנו את אחד החלונות במטבח כדי שנוכל לנצל את הקיר כולו לארונות אחסון. לא היה צורך בחלון, שכן בשיפוץ הרחבנו את הוויטרינה בסלון שממול, וכעת המון אור נכנס משם גם למטבח.

 

אי בשני מפלסים. המטבח

צילום׃ גורי ומיה,"ארבע עיניים"

מערכת ישיבה בשלושה צבעים

פינת האוכל: כל הקיר המשותף לסלון ופינת האוכל מחופה בלבנים מפירוק, זהים לאלו שעל העמודים בכניסה. לאורך כל הקיר קיימת תאורה נסתרת בשילוב גופי תאורה שקועים בתקרה. הדיירים רצו שולחן קטן שלא יתפוס מקום, אך כזה שניתן לפתוח אותו כאשר מגיעים אורחים. הוא עשוי עץ גושני והכיסאות שעשויים ברזל עם מושבים מקש יוצרים ניגוד מסויים.

הסלון: הגדלנו את הוויטרינה בסלון וכעת הקשר לחצר בולט יותר. על גבי קיר הלבנים יש קיר גבס עליו תלוי מסך הפלזמה ומתחתיו מזנון לבן שמשמש לאחסון מדיה וכמדף לתמונות ופריטים שונים שמכניסים חיים לחלל.

כיור בזלת ותאורה נעימה. שירותי האורחים

צילום׃ גורי ומיה, "בארבע עיניים"

את מערכת הישיבה הדיירים הביאו איתם מהבית הקודם ואנחנו הוספנו רק את המדפים מאחור. לפני תחילת התכנון, אני תמיד מבקשת לראות את הרהיטים שהדיירים רוצים להביא איתם, מודדת את המידות שלהם ומתחשבת בגוונים שלהם כדי שיתאימו לתכנית ולעיצוב. כך גם במקרה הזה – הספות מורכבות מכמה גוונים: ירוק זית, אפור ולבן, השטיח חום והשולחן עשוי עץ טבעי – וכולם מתאימים לגוונים בבית.


במיוחד לפסח: איך תשדרגו את מראה הבית בקלות?

דניאל חסון בטור מיוחד לכבוד החג


במיוחד לפסח: איך תשדרגו את מראה הבית בקלות?


 

חדר הרחצה: ממשיך את הקו העיצובי של הבית, רק בחומרים אחרים. יש בו שני כיורים לבנים לשתי הבנות, ארון לבן מבריק וארון שירות המחביא בתוכו את מכונת הכביסה והמייבש. קיר האמבטיה מחופה באריחי קרמיקה בהירים ובמרכזו תמונת פרפר ענקית שהודפסה על זכוכית. גווני הריצוף הכהה מזכירים את אלו של רצפת הפרקט המחפה את יתר הבית.

חדר השינה של הבנות: שתיהן ישנות באותו חדר. את פריטי הריהוט הבהירים הביאו איתם הדיירים מהבית הקודם. נוספו להם גופי תאורה נעימים ומדבקת קיר צבעונית, שהיא ביחד עם המצעים זורקים צבע בחדר.

בתהליך העיצוב הושם דגש על תאורה מעניינת. פינת האוכל

צילום׃ גורי ומיה, "בארבע עיניים"

גינה פרטית להורים

סוויטת ההורים: שני שינויים עיקריים נעשו בחדר השינה של ההורים - הוא הורחב על חשבון המסדרון ונפתחה ממנו יציאה לגינה. כעת, כאשר החלל גדול יותר יש יותר מקום לאחסון וארון קיר ענק נפרס מקצה לקצה. הגוון הלבן שלו לא מעמיס על החלל והחריצים הלבנים שעל דלתותיו מוסיפים לו ייחודיות מסוימת.
תאורה נסתרת מתחת למיטה שלהם יוצרת אווירה רומנטית, כמו גם מנורות הקיר ומנורת התקרה העטופות בקטיפה שחורה.

 

 


מאוהבים בבית: עיצוב באווירה רומנטית

עם פתיחת היציאה לחצר באמצעות ויטרינה ענקית שמכניסה המון אור לחדר, יש להורים גינה פרטית משלהם עם דק ופינת ישיבה רומנטית.
חדר הרחצה שלהם רוצף באבן דמוי בזלת, וקירות המקלחון חופו באריחי פסיפס על גבי רשת מחלוקי בזלת בגדלים שונים. מעל האסלה בנינו נישות פתוחות שבגבם מראות שממשיכות את זו המרכזית ובכך יוצרות אשליה של מרחב.

הממ"ד: לא עשינו בו כמעט כלום מבחינה עיצובית. הוא משמש כחדר עבודה ויש בו רהיטים שהלקוחות הביאו איתם מביתם הקודם: שולחן עבודה, ספריה וספה.

חדר המשחקים: בבית יש חדר נוסף שתוכנן כחדר ילדים עתידי מבחינת התשתיות, אך משמש כרגע כחדר משחקים של הבנות. גם פה לא נעשה כמעט מאומה מבחינה עיצובית.

תמונה של פרפר הודפסה על זכוכית שמשמשת כחיפוי קיר. חדר הרחצה

צילום׃ גורי ומיה, "בארבע עיניים"

החצר: בנינו פרגולה גדולה שמתחתיה דק אשר מתחיל כשביל מהכניסה לבית. אדריכל הנוף דדי גולן תכנן את החצר כולה שהיתה מאוד מוזנחת לפני השיפוץ. כעת יש בה פינות ישיבה, עמדת לגריל, אבני מדרך, ונשתל בה דשא חדש.

 

 


אביב הגיע: איך תהפכו את החצר לגן שעשועים?

דבר המעצבת: העבודה על הפרויקט היתה מאתגרת, מהנה, זורמת ובעיקר נפלאה. שיתוף הפעולה עם הדיירים הניב את פירותיו לאורך כל התהליך והתוצאה מרשימה להפליא.

טיפ: בכל פרויקט אנו נתקלים לאורך הדרך במכשולים שאין אנו צופים מראש. חשוב לראות את התמונה השלמה ולדעת שלכל בית, גם אם הוא במצב לא טוב, יש פוטנציאל אדיר.

פריט אהוב: קיר הלבנים בסלון. הוא ללא ספק בעל נוכחות מרשימה ומעניינת ויוצר את אפקט ה"וואו" אליו שאפנו.

פרגון לאנשי מקצוע: חברת "עוגן קרמיקה" מרעננה שאחראית על אריחי הריצוף והחיפוי; "אבי פרקטים" מרמת גן; נגריית מאיר אשכנזי; מטבחי פז מפתח תקוה; חברת "קרן סטון" מהוד השרון שאחראית על הלבנים מפירוק; דלתות פנדור, רעננה.

 
דף הבית  |  אודות  |  גלרייה  |  פרסומים  |  צור קשר

ליאת רוזין-מעצבת פנים       נייד: 054-4587943         מייל: l.design4@gmail.com

Powered by Artvision | Truppo Websites